GLOW Teljesítménytúra 2022.05.15 Vértes

2022-03-23

GLOW Teljesítménytúra 2022.05.15.

Egy alkalom az egész családnak, barátoknak az egészség és a természet szeretetének jegyében. Az alábbi öt túra közül lehet választani a vértesi várak, tavak, kilátók, völgyek és a magasabb vonulatok között kanyargó ösvényeken

 

Várgesztes 3: Elsősorban kisgyermekes családoknak ajánljuk ezt a rövid, de szép útvonalat, ahol tó, szikla, szép kilátás egyaránt megtalálható.

Várgesztes 10: Könnyen teljesíthető, gyönyörű tavaszi túra. Azok számára is ajánljuk, akik ritkán szoktak kirándulni.

Várgesztes 20A: Ezen a közepes távon többek között kilátó, vár és szurdokvölgy egyaránt megtalálható. Elsősorban a túrázáshoz szokott résztvevőknek ajánljuk ezt a túrát, amely a Vértes Várgesztes és Tatabánya közti legszebb szakaszait érinti.

Várgesztes 20B: Ezt a távot is elsősorban a rendszeresen túrázó résztvevőknek ajánljuk. Itt is lesz kilátó, felkesünk tavakat, hangulatos völgyeket, bejárjuk a Vértes Várgesztes és Vértessomló közti legszebb részeit.

Várgesztes 35. Ezt az egész napos túrát a tapasztaltabb túrázóknak ajánljuk. A fenti négy túra legszebb pontjait keressük fel: két kilátó, két vár, tavak, szurdokvölgyek, és a tavaszi Vértes sok megejtő szépsége várja a résztvevőket.

Az egyes útvonalak részletes ismeretetése a „Túraleírások” menüpontban található.

Az indító és célállomásunk egyaránt a Várgesztes Faluházban lesz, ahol a túra után finom és egészséges szendvicsek várják a túrázókat, a gyermekek pedig kézműves foglalkozáson vehetnek részt.

És, hogy miért "GLOW"? Mert az állomásokon nem csak frissítő vár a túrázókra, hanem kis GLOW füzeteket is gyűjthetnek, amelyek további érdekességeket tartalmaznak, például „A cukorbetegség visszafordítható”, vagy „Lépések az egészség felé” címmel, elősegítve, hogy valóban sokáig jó egészségnek örvendjünk.    

A GLOW Teljesítménytúra IVV túra is egyben, azaz lehetőség van IVV pecsét és kmgyűjtésre. A túra része az Észak-Dunántúli kupának.

A TÚRA SORÁN AZ ADRA ALAPÍTVÁNY UKRAJNÁBÓL ÉRKEZŐ MENEKÜLTEK MEGSEGÍTÉSÉT SZOLGÁLÓ PROGRAMJÁT TÁMOGATJUK.

Friss információk a Facebook eseménynél:

https://www.facebook.com/events/224560843114819?active_tab=about