Találatok a "étkezés" keresésre:Találatok a programok között:
2023.03.08. 18:00 - 2023.03.08. 19:00

Hogyan tervezzük meg a napi étkezésünket címmel tart előadást Csengei Károly március 8-án szerdán 18.00 kezdettel az Éden Völgye Életmódközpontban.
Amit megeszünk, az tesz minket azzá, amik vagyunk, úgy fizikailag, mint érzelmileg. Befolyásolja az életünket, és számít a jövőbeli egészségünk szempontjából. Az, hogy mennyit kell enni, emberenként változó. A legtöbbünket életünk során túlevésre szoktattak. De mennyi is az elég? Mennyit együnk és mikor? Hogyan tervezzük a napjainkat? Ezekre a kérdésekre keresünk gyakorlati válaszokat.
Ne felejtsük el az egészség a mi kezünkben van.

2024.01.31. 18:00 - 2024.01.31. 18:00
Éden Völgye

Mi is az a mértékletesség címmel tart előadást Szőllősi Szilárd január 31-én szerdán 18 órától az Éden Völgye Életmódközpontban.
A mértékletesség kérdését járjuk körül ezen az estén:

  • Vajon tudok-e uralkodni a kívánságomon?
    - Ebéd vagy vacsora után lejátszódó párbeszéd szinte mindenkinek ismerős: Mit keresel a hűtőben? Nem tudom, de valamit ennem kell. 
    Az, hogy mi késztet bennünket erre a szükségtelen, de mégis erőszakos érzésre, megmagyarázhatatlan.
    - Lehet, hogy nem megfelelő az étkezésünk, unatkozunk, vagy stresszes az állapotunk? Szinte mindnyájan tisztában vagyunk vele, hogy erre a plusz étkezésre nincs szükségünk, mégis újra és újra nekiesünk a hűtőnek, konyhaszekrények, kamrák rejtekének.
    A probléma akkor kezdődik, ha nem tudjuk megállni az evést. Amikor unatkozunk eszünk egy kevés chipset, majd a sós után megkívánjuk az édesen, végül azon kapjuk magunkat, hogy a fél hűtőt kiürítettük...